Despre noi

     La data de 29 noiembrie 2004 Parlamentul Romaniei a adoptat Legea 550 privind organizarea si functionarea Jandarmeriei Romane. Jandarmeria Romana este institutia specializata a statului, cu statut militar, componenta a Ministerului Administratiei si Internelor, care exercita, in conditiile legii, atributiile ce ii revin cu privire la apararea ordinii si linistii publice, a drepturilor si libertatilor fundamentale ale cetatenilor, a proprietatii publice si private, la prevenirea si descoperirea infractiunilor si a altor incalcari ale legilor in vigoare, precum si la protectia institutiilor fundamentale ale statului si combaterea actelor de terorism.

     Inspectoratul de Jandarmi Judetean Tulcea este organizat pe principii militare si subordonat nemijlocit Inspectoratului General al Jandarmeriei Romane, fiind destinat planificarii, organizarii, conducerii si executarii misiunilor specifice si indeplinirea atributiilor ce revin jandarmeriei in zona de responsabilitate corespunzatoare judetului Tulcea. Inspectoratul de Jandarmi Judetean Tulcea are sediul in municipiul resedinta de judet.

     In indeplinirea atributiilor ce ii revin, potrivit legii, Inspectoratul de Jandarmi Judetean Tulcea coopereaza cu organele de politie judetene si orasenesti, unitati si subunitati ale Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apararii Nationale, Sectiei Judetene de Informatii, alte structuri care au atributii in domeniu si colaboreaza cu organizatii, institutii si autoritati ale administratiei publice locale.

Sistemul SIS II

Sistemul de Informatii Schengen

Contactati-ne

Copyright © Inspectoratul de Jandarmi Judetean Tulcea. Toate drepturile rezervate.